Avaleht » Il Pesto di Pra
Poe kollektsioon

il Pesto di Pra

il Pesto di Pra

Bruzzone & Ferrari imemaitsvad ja traditsioonilised tooted on olnud kahe sajandi pikkuse töö ja retseptide täiustamise vili. Just nii pikalt on üks perekond end pühendanud basiiliku kasvatamisele ja sellest tulenevate toodete ja teaduse täiustamisele.
Bruzzone & Ferrari pestod teeb eriliseks basiilikusort il Pesto di Pra, mida hinnatakse Itaalia pestode mekas, Liguurias, enim. Gurmaanide seas üle ilma hinnatud traditsioonilised toorpestod nagu Pesto Genovese , Pesto senza aglio ehk küüslauguvaba pesto ja Salsa di noci ehk pähklikaste sobivad oivaliselt saatma maalähedaseid pastasid, salateid ja liharoogasid.

20. sajandi alguses keskendus ettevõte basiiliku kasvuhoones kasvatamisele, tõustes kiiresti üheks suurimaks tootjaks Prati piirkonnas. Pra basiilikule annavad unikaalse organoleptilise iseloomu ja maitseomadused teda ümbritsevad mikroklimaatilised tingimused ja erialased teadmised.
il Pesto di Pra sündis 2003. aastal, kui antud basiilikust valmistati traditsioonilise retsepti järgi esimest korda Pesto Genoveset. Bruzzone & Ferrari kohustuseks täna nende silmis on edastada omi väärtuseid ja teadmisi tulevastele põlvedele, keskendudes innovatiivsusele jäädes truuks iseendale, austades nende traditsiooni ja juuri.”

Pra piirkond, mida kutsutakse Itaalia keeles Prati’ks, on olnud alati tuntud oma põlluharijate, kalastajate, põlluterrasside ja niitude poolest. 1970-datel leidsid aset industrialisatsioon ja konteinersadama ehitamine,mis aitasid kaasa Pra piirkonna rannakalurite identiteedi hääbumisele samal ajal kui põlluharimise kultuur jätkas oma tugevat esiletõusu.
Pra basiilikust on saanud kohaliku põllumajanduse särav täht ja tänu ta organoleptilisele iseloomule on ta ka teadatuntud gurmaanide seas üle maailma.

Shopping Cart
Scroll to Top