Le Chiusure Valtenesi Campei 2016
Campei on oma olemuselt värske, ergas ja maitseküllane punane vein. Oma isikupärase ja aromaatse maitse saavutab Campei tänu nn mineraalsetele nüanssidele, mida seostatakse kasvupinnase omadustega. Campei on vein, millel on pudelis pika küpsemise potentsiaal muutudes aegamööda vaid paremaks, jäädes ise õrnaks, värskeks ja delikaatseks. Veinile annavad oma iseloomu Groppello, Sangiovese, Barnera ja Rebo viinamarjade kooslus.
Toidud mille juurde antud vein on ideaalselt sobiv: sealiha, lammas, veiseliha, loomaliha, ulukiliha, pastaroad.
Le Chiusure külmpressitud oliiviõli BIO🍃
Tõelise Garda maastiku sümboli ja traditsioonide jälgijatena, on Le Chiusure varasalves ka ligi kolmsada õlipuud, millest valmistatakse kõrgkvaliteedilist neitsioliiviõli Casaliva, Leccino ja Pendolino sortidest. Kõrgema järgu oliiviõli, mille iseloomujoonteks on erakordne kergus, õrn puuviljane ning meeldiv pikantne mekk. Suurepärane abimees seedekulgla talitlusel.
Parim kaaslane kalaroogade, salatite ja köögiviljade juures.
MÄRGID: bio, olio extra vergine, superiore.
Mengazzoli I.G.P. Senso balsamico
Tihe ja märkimisväärselt kompleksse maitsenoodiga viskoosne balsamico. Intensiivne ja värvuselt tume, mis teeb temast väga lummava ja meeldejääva toote.
Sobib oivaliselt rikastamaks retsepte, lisades tugeva ja omanäolise intensiivse maitsenüansi. Eriti tugevalt tulevad maitsed esile mängeldes erinevate aromaatsete ürtide ja liharoogade, maitsvate ja mahlakate köögiviljade juures. Suurepärane kaaslane salatite ja bruchettade ning chiabiatta juurde, samuti igati sobiv rikastamaks liha- ja seemnerikkaid suppe ja puljongeid.
Bränd
Le Chiusure
Le Chiusure veinimaja asub kiviviske kaugusel maalilisest Garda järvest, mille päikesest paitatud nõlvadel on sealne pererahvas valmistanud suupäraseid veine ja hõrkjast oliiviõli juba enam kui kolm kümnendit. Veinimaja asub keskaegse kaluriküla maalilises südames, mida ümbritsevad mineraalide rikkad Valténesi nõlvad. Mäeseljakutele on istutatud neljale hektarile viinapuid ja kahele õlipuid, millest toodetakse iga aasta vaid alla 25 000 pudeli veini ning alla 1000 pudeli oliiviõli. Lähtudes pedantlikust kvaliteedist ja eksklusiivsusest, hoiab pererahvas au sees traditsioonilist lähenemist önoloogiale ja oliiviõli valmistamisele, olles otsustanud jätta valemist välja keemilised väetised ja herbitsiidid. Le Chiusure veinid on sommeljeede ja veiniarmastajate seas hinnatud kõrgelt üle ilma tänu täidlastele maitsetele ja maalähedusele valmistamisprotsessil. Le Chiusure veinimaja toodab täna nelja erinevat veini – kahte roosat, kahte punast, milledest veinimaja ood Malborgetto`t toodetakse vaid üle 4000 pudeli aastas, ning elegantest roosat Roseti`t vaid valitud aastatel.
Mengazzoli
Nagu lugematute ettevõtetega, sai Mengazzoli lugu alguse ühest pealtnäha lihtsast ideest ja unelmast. Tänaseks pea pool sajandit vana ja lugematute auhindade pärjatud pereettevõte sai tõuke Giorgio Mengazzoli unistusest –rikastada maailma maitsete varasalve Mantua piirkonna meeliülendavate toodetega.
Kui ettevõtte algusaastatel keskendus signore Mengazzoli enamjaolt meresoola, õunasiidri äädika ja veinide tootmisele ning tarnimisele, siis noorema põlve tulekuga firmasse tõusis viimane taevastesse sfääridesse. Laiendades tootmist palsami- ja teiste maitseküllaste äädikateni, sillutas see tee Mengazzoli perefirma jaoks, tõustes tõeliseks täheks gurmaanide seas. Nende tooteid hinnatakse mäekõrguselt juba aastakümneid, nii Michelini tärniga pärjatud restoranides kui ka tipp- ja kodukokkade seas.
Mengazzoli tooted sobivad oivaliselt rikastamaks retsepte, lisades tugeva ja omanäolise intensiivse maitsenüansi. Eriti tugevalt tulevad maitsed esile mängeldes erinevate aromaatsete ürtide ja liharoogade, maitsvate ja mahlakate köögiviljade juures. Suurepärased kaaslased salatite ja bruchettade ning chiabiatta juurde, samuti igati sobivad rikastamaks liha- ja seemnerikkaid suppe ning puljongeid.